به گزارش جام جم آنلاین، آمار ابتلا به کووید-19 و بیمارانی که در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند، چند روزی است که افزایش یافته است. به همین دلیل کارشناسان نسبت به افزایش ابتلا به این بیماری در هفتههای پیشرو هشدار میدهند.
دکتر عالیه پوردست، فوق تخصص بیماریهای عفونی نیز در گفتوگو با جام جم آنلاین افزایش آمار ابتلا به بیماری را تایید میکند و میگوید: مشاهدات میدانی ما در مراکز درمانی مانند بیمارستانها و درمانگاهها نیز از افزایش تعداد بیماران حکایت دارد.
آن طور که او توضیح میدهد به دلیل ابتلا به کووید-19 میزان بستری بیماران در بیمارستانها افزایش یافته و آمار مراجعه به درمانگاهها نیز بیشتر شده است.
دکتر پوردست درباره اینکه کدام بیماران بیشتر نیاز به بستری پیدا میکنند؟ عنوان میکند: آمار بستری در میان سالمندان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن و اشخاصی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بیشتر است.
به این ترتیب میتوان گفت بیشتر افراد مبتلا این روزها به شکل سرپایی درمان میشوند. اما این خطر نیز وجود دارد که اگر افراد پروسه درمان و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند به نوع شدیدتر بیماری مبتلا شوند و افراد بیشتری را نیز بیمار کنند.
این روزها رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه به کمترین حد خود رسیده است و بسیاری از شهروندان در امکان سرپوشیده نیز دیگر از ماسک استفاده نمیکنند. کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه از زمان تزریق آخرین دوز واکسن شهروندان نیز زمان زیادی گذشته میزان آنتی بادی موجود در بدن افراد نیز کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل شرایط برای ابتلا به بیماری در جامعه فراهم است.
مساله دیگری که این روزها به افزایش ابتلا به بیماری در جامعه دامن میزند این نکته است که بسیاری از افراد ابتلا به کووید-19 را با سرماخوردگی یا آلرژیهای بهاری اشتباه میگیرند.
دکتر پوردست درباره نشانهای ابتلا به کووید-19 که این روزها بیشتر در بیماران دیده میشود، میگوید: آبریزش بینی، سوزش چشم، گوش درد ،گرفتگی بینی و صدا، سردرد، بدن درد و تب خفیف از نشانههای ابتلا به کووید-19 هستند که این روزها در بسیاری از بیماران دیده میشود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی به شهروندان توصیه میکند: با توجه به اینکه در آستانه فصل بهار قرار داریم شهروندان باید توجه داشته باشند که نشانههای ابتلا به کووید-19 را با آلرژی اشتباه نگیرند. به همین دلیل اگر نشانههای بیماری را دارند، نیاز است که حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند و پزشک آنها را معاینه کند.
مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته است و کارشناسان نسبت به شکل گیری موج جدید کرونا هشدار میدهند. در این بین برخی از شهروندان تصور میکنند که ویروس ضعیفتر شده است و نباید مانند گذشته از ابتلا به این بیماری واهمه داشت.
این درحالی است که کارشناسان چنین نظری ندارند و به شهروندان توصیه میکنند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر پوردست در این باره توضیح میدهد: قدرت بیماری مانند دلتا نیست که ریه بیشتر بیماران را درگیر میکرد. در واقع این روزها بیشتر سالمندان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن و کودکان در چنین خطری قرار دارند. اما میتوان گفت قدرت بیماری کمی شدیدتر از امیکرون است. به همین دلیل شهروندان باید پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند تا در صورت ابتلا به نوع شدید بیماری مبتلا نشوند.
آن طور که این فوق تخصص بیماریهای عفونی توضیح میدهد دوره بهبود در بیمارانی که نیاز به بستری پیدا میکنند بین پنج تا هفت روز است و مبتلایانی که به شکل سرپایی درمان میشوند به سه تا پنج روز استراحت نیاز دارند.
با توجه به روند افزایشی ابتلا به بیماری و تعداد بیمارانی که نیاز به بستری پیدا میکنند، کارشناسان هشدار میدهند که تا حدود دو هفته دیگر ابتلا به بیماری به اوج خواهد رسید.
دکتر پوردست در این باره عنوان میکند: با توجه به افزایش مراجعه بیماران به مراکز درمانی میتوان گفت موج هشتم کرونا در حال شکل گیری است و احتمالا تا حدود دو هفته دیگر به قله این موج خواهیم رسید.
این درحالی است که به دلیل نزدیک بودن عید نوروز تردد در شهرها نیز افزایش یافته است و شهروندان بیش از گذشته در اجتماعات حاضر میشوند. نگران کنندهتر اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز به پایینترین حد ممکن رسیده است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در این باره به جام جم آنلاین میگوید: با توجه به اینکه تعطیلات نوروز نیز در پیش است اگر شهروندان پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند احتمال افزایش ابتلا به بیماری وجود دارد. به همین دلیل شهروندان باید در اماکن سرپوشیده حتما از ماسک استفاده کنند تا در صورت ابتلا به بیماری به نوع شدید آن مبتلا نشوند.
کارشناسان هشدار میدهند که افراد نباید نسبت به درمان بیماری سهل انگار باشند و به قول معروف این مهم را پشت گوش بیندازند. زیرا این رویکرد در گروههای حساس پیامدهای ناگواری دارد.
دکترپوردست در این باره توضیح میدهد: همه شهروندان باید در صورت دیدن نشانههای بیماری به پزشک مراجعه کنند البته در این بین سالمندان، افراد داری بیماری زمینهای و کودکان باید این مساله را جدیتر بگیرند، چراکه احتمال درگیر شدن ریه در این افراد بیشتر است و پزشک باید میزان اکسیژن خون و سلامت ریه آنها را بررسی کند.
آن طور که او توضیح میدهد افرادی که تصور میکنند دچار سرماخوردگی شدهاند اگر پس از دو روز استراحت و مصرف مایعات گرم شرایط بهتری پیدا نکردند، حتما باید به پزشک مراجعه کنند.
احتمال ابتلای کودکان به کرونا نیز در موج اخیر بیماری قابل توجه است. به همین دلیل کارشناسان تاکید میکنند که والدین مراقبت از کودکان را جدی بگیرند و اگر نشانههای ابتلا به بیماری را در آنها مشاهده کردند به مراکز درمانی مراجعه کنند.
این درحالی است که برخی مدیران آموزش و پرورش نیز بتازگی تاکید کردهاند که مدارس تا آخرین روز سال دایر هستند. بنابراین اولیای مدارس نیز باید برای پیشگیری از شیوع بیماری در کلاسهای درس اقدامات لازم را انجام دهند، برای نمونه از حضور دانش آموزان بیمار در مدارس جلوگیری کنند و شرایط را برای تهویه هوای مناسب در کلاسهای درس مهیا کنند.
دکتر پوردست درباره شیوع بیماری در کودکان نیز عنوان میکند: در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، علائم بیماری شدید نیست. اما کودکی که شیر خشک مصرف میکند در ریسک خطر ابتلای بیشتر قرار دارد. علاوه بر این با توجه به اینکه اطفال سیستم ایمنی ضعیفتری دارند، والدین اگر نشانههای بیماری را در آنها مشاهده کردند باید به متخصص اطفال مراجعه کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه میدهد: لازم به یادآوری است که احتمال درگیر شدن ریه در کودکان زیر 15 سال وجود دارد. علاوه بر این شاید کودکان نشانههایی داشته باشند که نتوانند بیانشان کنند و والدین نیز متوجه آنها نشوند. به همین دلیل درمان کودکان را نباید پشت گوش انداخت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد